Πού θα φας το καλύτερο street food στη Θεσσαλονίκη

Πού θα φας το καλύτερο street food στη Θεσσαλονίκη

Πόλη που προσφέρεται για περπάτημα αλλά και για καλοφαγάδες, η Θεσσαλονίκη έχει δεκάδες στέκια για νόστιμο φαγητό στο χέρι. Αυτά είναι τα δικά μας αγαπημένα

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάμε τη βόλτα μας αφήνοντας το κέντρο και ανηφορίζοντας προς τη Φανερωμένη. Η μπουγάτσα του Μπαντή (Παναγίας Φανερωμένης 33, Θεσσαλονίκη, Τ/2310-510.355) με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, είναι διαχρονικά η πρώτη μας επιλογή για πρωινό. Σε ένα από τα καλύτερα μπουγατσατζίδικα της πόλης ο Φίλιππος Μπαντής συνεχίζει την τέχνη που έμαθε από τον πατέρα του (και εκείνος από τον δικό του, έναν Έλληνα πρόσφυγα από την Καισαρεία της Καππαδοκίας). Όσοι φτάσουν νωρίς μπορεί να προλάβουν την αυθεντική μπουγάτσα που δεν έχει απολύτως καμία γέμιση, μόνο φύλλο με φρέσκο βούτυρο. Τις Κυριακές το μενού διευρύνεται και από τα ταψιά βγαίνουν ζεστές μπουγάτσες με πολλούς διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς (από κατσικίσιο τυρί μέχρι κολοκύθα).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή