ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαστρονόμος: Τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας

Ακολουθούμε τις μυρωδιές από κρέμα και σιρόπι σε όλη την πόλη και ανακαλύπτουμε μετά από τωρινή δοκιμή ποια ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν το καλύτερο γαλακτομπούρεκο

Γαστρονόμος: Τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας

Το παραδοσιακό μας γλυκό έχει μόνο τρία υλικά: κρέμα, φύλλο και σιρόπι. Αλλά για να δέσουν σωστά, χρειάζονται πρώτης ποιότητας υλικά και μαστοριά. Πόσο ρευστή ή σφιχτή πρέπει να είναι η κρέμα; Πόσο βανιλάτη; Φυσική βανίλια ή βανιλίνη;

Και, βέβαια, πώς θα μείνει το φύλλο τραγανό, αλλά και όσο πρέπει ποτισμένο από το σιρόπι; Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που έχουν λύσει την εξίσωση και ξεφουρνίζουν-σιροπιάζουν-πακετάρουν γαλακτομπούρεκα που φεύγουν δέκα-δέκα από τους πάγκους τους.

Ακολουθούμε τις μυρωδιές από κρέμα και σιρόπι σε όλη την πόλη και ανακαλύπτουμε μετά από τωρινή δοκιμή ποια ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν το καλύτερο γαλακτομπούρεκο.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr