Γαστρονόμος: 10+1 αυθεντικά έθνικ εστιατόρια της Αθήνας

Γαστρονόμος: 10+1 αυθεντικά έθνικ εστιατόρια της Αθήνας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αχνιστό ταϊλανδέζικο κάρυ, κούρδικο πιλάφι με αμύγδαλα, μεξικάνικα τάκος ή αυθεντικό γκούλας; Στις γειτονιές της Αθήνας, άνθρωποι που για τον έναν ή τον άλλο λόγο άφησαν τις πατρίδες τους και εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας, μαγειρεύουν τα φαγητά του τόπου τους και μας χορταίνουν νοστιμιές. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας έθνικ εστιατόρια.

Feyrouz

Όταν η Φεϊρούζ-Ελένη ήρθε στην Αθήνα, δεν μιλούσε λέξη ελληνικά, μόνο τραγουδούσε – εξ ου και το όνομά της, από τη θρυλική Λιβανέζα τραγουδίστρια. Από μικρή ήταν προκομμένη, μπήκε στην κουζίνα, έμαθε να μαγειρεύει και αυτό κάνει σχεδόν σε όλη της τη ζωή. Στο κατάστημα που άνοιξε στο Μοναστηράκι μαζί με τους γιους της, σερβίρει μυρωδάτα λαχματζούν και πεϊνιρλί, με κόκορα, με κοτόπουλο, με λαχανικά. Μέχρι το μεσημέρι ξεπουλάει μια μεγάλη κατσαρόλα με ρύζι Βοσπόρου, ρεβύθια και κοτόπουλο με μπαχαρικά. Όσο για τη σούπα μαχλούτα, τρώγεται κάθε εποχή. Στη γλυκιά εκδοχή του Feyrouz, ακριβώς απέναντι, φτιάχνουν οι ίδιοι κιουνεφέ με δικό τους κανταΐφι, έναν όχι συνηθισμένο μπακλαβά με καλό φιστίκι, μια μοντέρνα εκδοχή του σιροπιαστού σεκέρ παρέ και ένα απολαυστικό, γαλατένιο καζάν ντιπί. Ν.Δ.

Αγάθωνος 2 & Καρόρη 23, Μοναστηράκι, Τ/213-03.18.060

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή