Φάβα από κόκκινες φακές

Συνοδεύουμε τη φάβα φακής με ψητές σουπιές για ένα πλήρες γεύμα ή με σαρδέλες του κουτιού, γαύρο μαρινάτο, κάππαρη και ελιές, για έναν απολαυστικό μεζέ.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνοδεύουμε τη φάβα φακής με ψητές σουπιές για ένα πλήρες γεύμα ή με σαρδέλες του κουτιού, γαύρο μαρινάτο, κάππαρη και ελιές, για έναν απολαυστικό μεζέ.

Υλικά

Μερίδες: 4

250 γρ. κόκκινες φακές

1 μέτριο καρότο, χοντροτριμμένο

1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο με την πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τις φακές και 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, να πιουν το νερό και να αρχίσουν να διαλύονται. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Λιώνουμε τις φακές ανακατεύοντας έντονα με την κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια χοντροθρυμματισμένη κρέμα.

Αδειάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη φάβα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή