Γαστρονόμος: Τα τσίπουρα που βάζουν κάτω το κονιάκ

Γαστρονόμος: Τα τσίπουρα που βάζουν κάτω το κονιάκ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτά τα παλαιωμένα αποστάγματα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα καλό ουίσκι, ένα παλαιωμένο ρούμι. Κάποια μπορούν να συγκριθούν και με κονιάκ.

Πίνονται στα ανάλογα ποτήρια (του κονιάκ, του ουίσκι, της γράπας), σκέτα ή με ένα δύο παγάκια. Ταιριάζουν με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, αλλά εξίσου με σοκολάτα και σοκολατένια επιδόρπια, και συνοδεύουν έξοχα αυγοτάραχο, καπνιστά θαλασσινά και ένα καλό πούρο.

Παλαιό Τσίπουρο, Μαρκόγιαννη

Ένα εκλεκτό απόσταγμα που σχεδιάστηκε με προσοχή στη λεπτομέρεια. Παράγεται από στέμφυλα των οικογενειακών αμπελώνων και ωριμάζει για 18 μήνες σε βαρέλια. Μύτη με γενναίες δόσεις από γιασεμί, βανίλια, ξερά βερίκοκα, μέλι, τζίντζερ και μαύρη σοκολάτα. Στόμα ντελικάτο και ταυτόχρονα απολαυστικά πικάντικο. Ν. Μ.

Greece and Grapes, Wine Kingdom

Παλαιωμένο Καρδάση

Ο Κώστας Καρδάσης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους αποσταγματοποιούς. Το δικό του παλαιωμένο είναι μονοποικιλιακό από Μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου, διπλής απόσταξης. Ωριμάζει μέχρι 24 μήνες σε νέα γαλλικά και αμερικανικά βαρέλια. Το τελικό απόσταγμα είναι ένα φίνο blend των δύο τύπων βαρελιών, με διακριτική γεύση σοκολάτας, βανίλιας και μόκας, και ταιριάζει εξαιρετικά με πικρή σοκολάτα με πορτοκάλι, αλλά και με πικάντικους ξηρούς καρπούς. Ν. Δ.

Κύλιξ, Ανθίδης, σε μεγάλα ΑΒ Βασιλόπουλος, στην Κάβα Βουζουνεράκης στη Θεσσαλονίκη και σε ηλεκτρονικές κάβες

Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή