Γαστρονόμος: Το Βεργιώτικο στη Βέροια αξίζει να ταξιδέψεις 506 km από Αθήνα

Γαστρονόμος: Το Βεργιώτικο στη Βέροια αξίζει να ταξιδέψεις 506 km από Αθήνα

Στο εστιατόριο Βεργιώτικο στη Βέροια, ο σεφ-πατρόν Νίκος Μαλλιάρας «διδάσκει» το κρέας

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεμνός σαμάνος, σπλαχνικός οικοδεσπότης, με ευγένεια σπάνια, παλιά, ευγένεια ρέουσα, σφαιρική. Και τρομερός γνώστης της υπόθεσης «κρέας». Τρομερός και συγχρόνως σεμνός –θα το επαναλάβω–, με σεμνότητα αντιστρόφως ανάλογη των γνώσεών του και του υψηλού γευστικού κριτηρίου του. Ο Νίκος Μαλλιάρας, σεφ πατρόν του εστιατορίου Βεργιώτικο στη Βέροια. Εκεί χαρήκαμε ένα γεύμα που θα θυμόμαστε για καιρό.

Το γεύμα μας, αδρό, σαρκώδες, πλουμιστό, στερέωσε μέσα μας γεύσεις τρισένδοξες, μας τόνωσε. Ο κ. Μαλλιάρας, όπως σας είπα, έχει γνώσεις φοβερές και τρομερές. Βαστάει, βλέπετε, από οικογένεια κτηνοτρόφων, ξέρει την πρώτη ύλη του απέξω και ανακατωτά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή