5 στάσεις για περιποιημένη μπουγάτσα στην Αθήνα
Αν ρωτήσεις κανέναν ψαγμένο Θεσσαλονικιό που φτιάχνουν την καλύτερη μπουγάτσα στη πόλη του θα σου πει με μια δόση απογοήτευσης «στις Σέρρες».

Αν ρωτήσεις κανέναν ψαγμένο Θεσσαλονικιό που φτιάχνουν την καλύτερη μπουγάτσα στη πόλη του θα σου πει με μια δόση απογοήτευσης «στις Σέρρες».
Τι ελπίδα έχει η Αθήνα λοιπόν σ’ αυτή την κατηγορία; Λίγοι είναι οι μάστορες που κρατούν την τέχνη ζωντανή, πετάνε φύλλα στον αέρα, «ακούνε» το ζυμάρι και τελοσπάντων δείχνουν να φροντίζουν ώστε η μπουγάτσα που θα φτάσει στα χέρια μας να είναι αντάξια του ονόματός της.
Ψάχνοντας για τα μεταξένια, βουτυράτα φύλλα που κλείνουν μέσα τους ωραίες κρέμες ή αλμυρές γεμίσεις και αφού δοκιμάσαμε πολλές εκδοχές καταλήξαμε σε πέντε αθηναϊκά μπουγατσατζίδικα που, βάσει πρόσφατης δοκιμής, προτιμάμε. Ζεστές ήταν όλες τους απολαυστικές, αλλά και κρύες κρατήθηκαν στο ύψος τους. Για του λόγου το αληθές περάστε και εσείς μια βόλτα.
Περισσότερα στον Γαστρονόμο