Γαστρονόμος: Από πού θα ψωνίσετε φέτος κουραμπιέδες;

Γαστρονόμος: Από πού θα ψωνίσετε φέτος κουραμπιέδες;

Γυρίσαμε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, παλιούς και νέους φούρνους και ζαχαροπλαστεία, αναζητώντας τους καλύτερους κουραμπιέδες της πόλης

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να μπαίνω στις σελίδες ενός παραμυθιού αισθάνομαι κάθε τέτοια εποχή που επισκέπτομαι το ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου στο Κολωνάκι. Σοκολατένια δεντράκια και μπάλες-στολίδια, κορμοί και χριστουγεννιάτικα κέικ, λαμπερά βάζα με χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα και υπέροχα κουτιά-καπελιέρες για να τα γεμίσεις με πανετόνε. Από όλα αυτά τα ξεμυαλιστικά, δύσκολα να πέσει το μάτι σου στους κουραμπιέδες. Κι όμως, δεν πρέπει να προσπεράσεις. Μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί είναι τοποθετημένοι, με διάφανο καπάκι, δεμένοι με κόκκινη βελούδινη κορδέλα. Πλησιάζουν στους παραδοσιακούς, αλλά με ενδιαφέροντα twists. Είναι στρογγυλοί και με ιδανικό μέγεθος, ούτε μεγάλοι ούτε μπουκιές, και πάλλευκοι ως οφείλουν οι κουραμπιέδες (αυτό το πετυχαίνουν με ψήσιμο σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή