Γαστρονόμος: Σκανδιναβική κουλτούρα με κρητικές πρώτες ύλες

Γαστρονόμος: Σκανδιναβική κουλτούρα με κρητικές πρώτες ύλες

Το Apiri Greek Eatery στην Κρήτη ταράζει τα γαστρονομικά νερά. Μυημένος στη σκανδιναβική γαστρονομική κουλτούρα, ο Στέφανος Λαυρενίδης συνδυάζει στο Apiri τις τεχνικές της με κρητικές πρώτες ύλες, σε πιάτα που «μιλούν» άπταιστα και τις δύο γλώσσες.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο η Αθήνα παρασημοφορείται με αστέρια και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε γαστρονομική μητρόπολη, στην Κρήτη συμβαίνουν πράματα και θάματα! Όπως το Apiri Greek Eatery του chef Στέφανου Λαυρενίδη, που από μόνο του καθιστά το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό.

Το 2019, έχοντας μόλις εγκαταλείψει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως executive chef του υπερπολυτελούς Daios Cove, στον Άγιο Νικόλαο, o Ηρακλειώτης μάγειρας με καταγωγή από τον Μπαδιά, στην ενδοχώρα του νομού, τόλμησε να αυτονομηθεί, βάζοντας την υπογραφή του σε ένα ολοδικό του project. Μέχρι τότε, συντόνιζε τους χειμώνες εξ αποστάσεως την ομάδα του Daios και εργαζόταν σε high end εστιατόρια του εξωτερικού, όπως στο διάστερο Kadeau στην Κοπεγχάγη, στο τριάστερο Fat Duck στο Bray ή και στο χλιδάτο ξενοδοχείο Lausanne Palace της Ελβετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή