Γαστρονόμος: Η Αχαρνών έχει του κόσμου τις λιχουδιές

Γαστρονόμος: Η Αχαρνών έχει του κόσμου τις λιχουδιές

Από την Πλατεία Βάθης ως τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Κάτω Πατήσια και τη Χαλκηδόνα, απλώνεται μια Αθήνα ταλαιπωρημένη, παλιά, καινούργια, νόστιμη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε χιλιόμετρα δρόμο δεν τον λες και λίγο! Από την Πλατεία Βάθης ως τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Κάτω Πατήσια και τη Χαλκηδόνα, απλώνεται μια Αθήνα ταλαιπωρημένη, παλιά, καινούργια, νόστιμη. Ποια απ’ όλες τις όψεις της πόλης είναι η Αχαρνών; Την περπατήσαμε από πάνω μέχρι κάτω και μετά άλλη μια φορά από την απέναντι πλευρά, και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι σ’ αυτόν τον δρόμο τρως καλά!

Είναι νωρίς το πρωί και ένας ηλικιωμένος κύριος με τουρμπάνι Σιχ βγαίνει από την είσοδο μιας πολυκατοικίας και κατευθύνεται προς το κοντινό mini market. Σε ένα σουβλατζίδικο λίγο παρακάτω η δουλειά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και οι υπάλληλοι γυρίζουν Tik Toks, χορεύοντας μπροστά στις σχάρες. Πλατιά, άνετα πεζοδρόμια, μπαλκόνια γεμάτα φυτά, μικρομάγαζα, νεοκλασικά και μοντερνιστικά κτίρια, κάποια φροντισμένα, αλλά τα περισσότερα παραμελημένα.

Ο πιο πολύς κόσμος σέρνει καροτσάκια ή κουβαλάει τσάντες με ζαρζαβατικά και φρούτα – τζίντζερ, νταϊκόν, κασάβα, μανταρίνια- από τα καφάσια που απλώνονται δίπλα στους πάγκους με τα χαρτικά και τις τακτοποιημένες στοίβες με πλαστικές λεκάνες και κουβάδες. Το λάδι καίει στα φαλαφελατζίδικα και αρχίζει να μυρίζει κύμινο που ανοίγει την όρεξη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή