Φέτος ο «Γαστρονόμος» βραβεύει εστιατόρια

Φέτος ο «Γαστρονόμος» βραβεύει εστιατόρια

Την Πέμπτη τα Βραβεία Ποιότητας 2021 – Εννέα εστιατόρια βάζουν τους τόπους τους στον χάρτη των foodies

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κριτήριο, εκτός από τη νοστιμιά, την εντοπιότητα και τη βιωσιμότητα, ο Γαστρονόμος βραβεύει εννέα εστιατόρια που βάζουν τους τόπους τους στον χάρτη των foodies.

Στα 14α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου τιμήθηκαν αυτοί που παιδεύονται στις κουζίνες, ρομαντικοί τρελοί που μαγειρεύουν προσηλωμένοι στην ιδέα της εντοπιότητας, της βιωσιμότητας, του «from farm to fork».

Τα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου απονέμονται κάθε χρόνο σε Έλληνες παραγωγούς τροφίμων αλλά και εμπόρους, επιχειρηματίες και επιστήμονες που σχετίζονται με τον αγροδιατροφικό κλάδο και που ξεχωρίζουν για το ήθος και την ποιότητά τους. Κρατάμε τα τρία τελευταία κριτήρια, και φέτος στο βάθρο του νικητή ανεβάζουμε εκείνους που έκαναν προσωπική τους υπόθεση την ανάδειξη μέσα από τις μαγειρικές τους όλων όσων έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα ο Γαστρονόμος, αλλά κι εκείνους που έχουν τα φόντα να βραβευθούν μελλοντικά. Εφέτος οι προβολείς πέφτουν σε ταβέρνες, ουζερί, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια.

Φέτος ο «Γαστρονόμος» βραβεύει εστιατόρια-1

Κόντρα σε σύγχρονες τάσεις, αλλά και συμπλέοντας με αυτές, ανθεκτικοί Δον Κιχώτες, δοκιμάζουν τα όριά τους, δουλεύουν σεμνά, με προσήλωση και υπομονή, πραγματεύονται την ουσία και σκαλίζουν την ελληνική γαστρονομική παράδοση ως το μεδούλι της. Δρουν ολιστικά και με συνείδηση, με στόχο το συνολικό όφελος, έχουν διορατικότητα και βλέπουν μακριά. Είναι παραδείγματα προς μίμηση, είναι αυτοί που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς, και γίνονται οι καλύτερες «βιτρίνες» για την ανάδειξή τους. Δημιουργοί γαστρονομικών προορισμών, που δραστηριοποιούνται μακριά από τα αστικά κέντρα. Αυτούς βραβεύουμε εφέτος.

Φέτος ο «Γαστρονόμος» βραβεύει εστιατόρια-2

Εργαστήκαμε όπως πάντα με απόλυτη διαφάνεια και θέτοντας και άλλα σημαντικά κριτήρια, ισάξια με τη νοστιμιά: εντοπιότητα, βιωσιμότητα, εποχικότητα. Από μια μεγάλη λίστα με άξιους επαγγελματίες, επιλέξαμε εκείνους για τους οποίους διασταυρώσαμε θετικά στοιχεία και πληροφορίες για τον ηθικό και ψυχωμένο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, και που πολλές φορές μας εξέπληξαν ευχάριστα. Τα μαγαζιά τους τα είχαμε ήδη επισκεφθεί ως τότε, αλλά πήγαμε και ξαναπήγαμε ανώνυμα πριν την τελική απόφαση για τη βράβευσή τους.

Φέτος ο «Γαστρονόμος» βραβεύει εστιατόρια-3

Τα μαγαζιά τους, σύγχρονοι φάροι ελπίδας και εξέλιξης, θα μας απασχολούν και θα ομορφαίνουν το μέλλον της γαστρονομίας μας. Τα φετινά βραβεία εκφράζουν απόλυτα τη φιλοσοφία του Γαστρονόμου και είναι η αρχή μιας καινούριας περιπέτειας που θα αφορά τους γνήσιους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας. Δικαιωματικά είναι αφιερωμένα στον «Πατριάρχη της ελληνικής γαστρονομίας», τον εκλιπόντα φίλο, εστιάτορα Γιώργο Χατζηγιαννάκη. Είναι ο πρώτος που διακήρυξε την αξία των ντόπιων προϊόντων και την ανάγκη να συνδεθεί ο τουρισμός με τη γαστρονομία, θεμελιώνοντας τον πρώτο ελληνικό γαστρονομικό προορισμό, τη Σαντορίνη.

Τα βραβεία θα προβληθούν την Πέμπτη 23/12, στις 8.00 μ.μ στο κανάλι ΥouΤube του Γαστρονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή