ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ψαρόσουπα: 15 μοναδικές συνταγές και όλα τα μυστικά για να πετύχουν

Με τα ψάρια δημιουργούμε μικρά θαύματα στο πιάτο μας

psarosoypa-15-monadikes-syntages-kai-ola-ta-mystika-gia-na-petychoyn-561658891

Τι ψάρια χρησιμοποιούμε

Το μυστικό για νόστιμη ψαρόσουπα είναι η ποικιλία των ψαριών, αφού το καθένα συνεισφέρει με τη δική του γεύση. Ιδανικός συνδυασμός, μάλιστα, θεωρείται αυτός που περιέχει άπαχα ψάρια μαζί με πιο λιπαρά, για ισορροπία. Αν βέβαια μας αρέσει ειδικά κάποιο ψάρι, όπως π.χ. το φαγκρί ή η σφυρίδα, κάλλιστα μπορούμε να φτιάξουμε μια ψαρόσουπα μόνο με αυτό (ολόκληρο ή σε φέτες). Πετρόψαρα, δηλαδή μικρά ψάρια των οποίων το βάρος δεν υπερβαίνει τα 300 γρ. (χάνοι, πέρκες, γύλοι, σκορπίνες, χελιδονόψαρα, λύχνοι, καπόνια, πεσκανδρίτσες, δράκαινες), θεωρούνται ιδανικά για σούπα. Επίσης, οι ροφοί, οι σφυρίδες, οι κέφαλοι. Οι φρέσκοι μπακαλιάροι, αν και στα ψαρομανάβικα διαφημίζονται ως «γάλακτος, για μωρά», έχουν αδύναμη γεύση και άρα είναι ιδανικοί μάλλον για όσους δεν αρέσκονται στην έντονη «ψαρένια» γεύση. Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλια από τα ψάρια, γιατί, σύμφωνα με τους επαΐοντες, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Ταιριαστά λαχανικά + μυρωδικά

Εντελώς ενδεικτικά, ακολουθούν ορισμένες ομάδες μυρωδικών και λαχανικών που ταιριάζουν στις ψαρόσουπες:

1) Κρεμμύδι-σκόρδο-καρότο-πράσο-σέλινο (ή/και σέλερι)-δάφνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο