Ελαφριά μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου βήμα βήμα

Ελαφριά μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου βήμα βήμα

Μια «εξωτική» μπολονέζ κοτόπουλου, καθώς η κάπως «άτονη» γεύση του πουλερικού ταιριάζει με δυνατά μπαχαρικά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειαζόμαστε τα εξής: 500 γρ. κιμά από μπούτι κοτόπουλου (που είναι πιο ζουμερός), 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ, 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ, 1/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 200 ml χυμό πορτοκαλιού, 400 ml ζεστό ζωμό λαχανικών, 1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί, 5 – 6 κοπανισμένα ή τριμμένα μπαχάρια, 1 δαφνόφυλλο, 1 κουτ. σούπας κάρι, 1/4 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας, 1/4 κουτ. γλυκού σκόνη γαρίφαλου, 1/6 κουτ. γλυκού σκόνη καρδάμωμου, 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο), αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει (για περίπου 1 λεπτό) και ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Το σκεύος πρέπει να είναι ευρύχωρο, για να μπορούμε να ανακατεύουμε έντονα και ο κιμάς να καβουρδιστεί σωστά.

Με μια κουτάλα «σπάμε» τον κιμά ώστε να διαλυθεί και να γίνει σπυρωτός, πριν προλάβει να ψηθεί σε μεγαλύτερα, ενιαία κομμάτια. Επειδή η υφή του κιμά κοτόπουλου είναι κάπως «λασπώδης», πρέπει να επιμείνουμε αρκετά και οι κινήσεις μας να είναι γρήγορες, ταχύτερες απ’ ό,τι όταν καβουρδίζουμε μοσχαρίσιο κιμά. Στο καβούρδισμα προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή