Γαστρονόμος: 10 μοναδικές συνταγές για κρεατόσουπα

Γαστρονόμος: 10 μοναδικές συνταγές για κρεατόσουπα

Μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε κρεατόσουπα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρασκευή της κρεατόσουπας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να νομίζουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα κατά την διαδικασία.

Τι κομμάτι επιλέγουμε;

  • Επιλέγουμε κυρίως κομμάτια από το μπροστινό μέρος του ζώου.
  • Εξαιρετικά για σούπα είναι: το κότσι (με το κόκαλο) και η ελιά (σβέρκος) με το κόκαλο.
  • Νόστιμο ζουμί δίνουν, επίσης, το καπάκι (πάνω από τη σπάλα) σε συνδυασμό με το σιδηρόδρομο (δηλαδή τα παΐδια), έχουν όμως αρκετό λίπος.
  • Από το πίσω μέρος του ζώου, για σούπα παίρνουμε μόνο το ποντίκι (οσομπούκο) με το κόκαλο.
  • Για να βγει ένα καλό κομμάτι στη μερίδα, θα πρέπει να ζητήσουμε τουλάχιστον 2 κιλά κρέας για βραστό, με το κόκαλο.
  • Αν ο κρεοπώλης μας φέρνει πραγματικό βοδινό κρέας, τότε το προτιμάμε, γιατί με αυτό φτιάχνουμε εξαίρετης νοστιμιάς σούπες.
  • Όποιο μέρος κι αν επιλέξουμε, ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το καθαρίσει καλά από τα περιττά λίπη

Η νοστιμιά βρίσκεται στους συνδυασμούς

Όπως και στα μαγειρευτά, έτσι και στα βραστά δοκιμάζουμε να ανακατέψουμε 2 – 3 διαφορετικά μέρη από το κρέας για περισσότερη νοστιμιά. Π.χ. το ποντίκι βγάζει το ζελέ του που βοηθάει στο να αποκτήσει πλούσια, πυκνή υφή η σούπα, και έχει και μπόλικο ψαχνό, ενώ η σπάλα βγάζει ιδιαίτερα νόστιμο ζουμί.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή