Γαστρονόμος: Μυστικά επιτυχίας και 14 συνταγές για κοτόσουπα

Γαστρονόμος: Μυστικά επιτυχίας και 14 συνταγές για κοτόσουπα

Όλα τα μυστικά για να πετύχετε την πιο νόστιμη κοτόσουπα και 14 λαχταριστές συνταγές για να τα εφαρμόσετε

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα μυστικά για να πετύχετε την πιο νόστιμη κοτόσουπα και 14 λαχταριστές συνταγές για να τα εφαρμόσετε.

H διατροφική αξία του κοτόπουλου

Γιατί θεωρείται υγιεινό κρέας;

Το πουλερικά, μαζί με το κόκκινο κρέας και τα αυγά, αποτελούν βασικές πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς περιέχουν περίπου 20% – 35% πρωτεΐνη κατά βάρος. Έτσι προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή εκείνα που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του και πρέπει να τα πάρει από τη διατροφή και τα οποία αποτελούν απαραίτητα δομικά υλικά για τη λειτουργία των κυττάρων. Επιπλέον, αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου, νιασίνης, βιταμίνης Β6, σεληνίου και ψευδαργύρου που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη και αναπαραγωγή, στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, στη ρύθμιση της όρεξης και στην επούλωση των τραυμάτων.

Tο ατού του κοτόπουλου, βέβαια, είναι η σχετικά μικρή περιεκτικότητά του σε λιπαρά – τα πιο άπαχα μέρη του περιέχουν λιγότερο από 4% λίπος κατά βάρος. Τα περισσότερα λίπη δε, συγκεντρώνονται στο δέρμα του, άρα αφαιρώντας τό, το κρέας γίνεται πιο άπαχο. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών του κοτόπουλου είναι ακόρεστα και δεν αυξάνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα, και μάλιστα φαίνεται ότι είναι σε θέση να το μειώσουν. Και μια συγκριτική αναλογία: το μοσχαρίσιο κρέας περιέχει τριπλάσια ποσότητα λιπαρών, αν και υπερτερεί σε βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Διαβάστε όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη κοτόσουπα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή