Γαστρονόμος: Ψωμί στη γάστρα (Pane cafone)

Γαστρονόμος: Ψωμί στη γάστρα (Pane cafone)

Σημαίνει «το ψωμί των χωρικών» και είναι παμπάλαιη ναπολιτάνικη συνταγή

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θέλει ζύμωμα ούτε τα επίπονα αλλεπάλληλα διπλώματα, τεντώματα και πλασίματα άλλων ψωμιών. Απλώς ανακατεύεις τη ζύμη και την αφήνεις να ξεκουραστεί 24 ώρες. Στην ουσία την ξεχνάς.

Υλικά

Μερίδες: για 1 καρβέλι

• 380 γρ. αλεύρι για ψωμί (σκληρό λευκό αλεύρι ή κίτρινο που γράφει «για ψωμί») + επιπλέον για το δίπλωμα της ζύμης

• 3 γρ. νωπή μαγιά (1 κουτ. γλυκού)

• περίπου 250 ml χλιαρό νερό (37-43°C)

• 7 γρ. αλάτι (1 γεμάτο κουτ. γλυκού)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή