Δεν θέλει ζύμωμα ούτε τα επίπονα αλλεπάλληλα διπλώματα, τεντώματα και πλασίματα άλλων ψωμιών. Απλώς ανακατεύεις τη ζύμη και την αφήνεις να ξεκουραστεί 24 ώρες. Στην ουσία την ξεχνάς.
Υλικά
Μερίδες: για 1 καρβέλι
• 380 γρ. αλεύρι για ψωμί (σκληρό λευκό αλεύρι ή κίτρινο που γράφει «για ψωμί») + επιπλέον για το δίπλωμα της ζύμης
• 3 γρ. νωπή μαγιά (1 κουτ. γλυκού)
• περίπου 250 ml χλιαρό νερό (37-43°C)
• 7 γρ. αλάτι (1 γεμάτο κουτ. γλυκού)
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr