Απόκριες: Οι πιο γιορτινές και μερακλίδικες τηγανιές

Απόκριες: Οι πιο γιορτινές και μερακλίδικες τηγανιές

Με μια τηγανιά θα συνοδεύσουμε το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο και είναι ο ιδανικότερος μεζές για τις ημέρες της κρεοφαγίας της Αποκριάς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζές περιωπής η τηγανιά. Εύκολος, γρήγορος και γιορτινός και όπως όλοι οι μεζέδες φτιάχτηκε για να μοιράζεται.

Με παράδοση από τα χοιροσφάγια, είθισται η τηγανιά να γίνεται με χοιρινό και μάλιστα με σχετικά λιπαρό κομμάτι. Γίνεται βέβαια ωραιότατη με καβουρμά, με αλλαντικά, με προσθήκη τυριού, λαχανικών αλλά και με αγριόχοιρο, μοσχάρι και κοτόπουλο, ακόμα και με θαλασσινά. Η κρητική τηγανιά, το «φουκάκι», γίνεται ακόμα παραδοσιακά μόνο με χοιρινό (συνηθίζουν να προσθέτουν και λίγη πανσέτα για περισσότερο λίπος και νοστιμιά) και τα φημισμένα Μαλεβιζιώτικα λεμόνια. Στα Επτάνησα ετοιμάζουν τηγανιές με ιταλικές επιρροές όπως τα περίφημα «Σκαρτοτσέτα» (κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά). Η πληθωρική αυτή συνταγή έχει τα πάντα! Κρέας, τυριά, μυρωδικά, αυγά, ντομάτα και κρασί συνδυάζονται αναπάντεχα σε μια απίθανη τηγανιά. 

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας όπου συνδυάζουν νοστιμότατα τις τοπικές και εποχικές πρώτες ύλες όπως αλλαντικά, λουκάνικα, πράσα, μανιτάρια κ.ά. και τις ετοιμάζουν σε ένα τηγάνι εύκολα και γρήγορα, τόσο γρήγορα σχεδόν όσο χρειάζεται να μαζευτεί η παρέα γύρω από το τραπέζι και να βγάλει τα ποτήρια για το κρασί ή το τσίπουρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή