Καλλιθέα: H «άγνωστη» στεγασμένη Αγορά των Ποντίων

Καλλιθέα: H «άγνωστη» στεγασμένη Αγορά των Ποντίων

Όστρακα, βουνίσια άγρια χόρτα, αρμένικες λιχουδιές, μέλια, όσπρια, τυριά, κρέατα και φρέσκα ψάρια. Στο τετράγωνο της -άγνωστης σε πολλούς- στεγασμένης Αγοράς των Ποντίων θα τα βρείτε όλα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σιγά σιγά! Πρόσεχε τις πατάτες, είναι Αχαΐας! Ώπα, τα κρεμμύδια είναι βατικιώτικα!». Χωρίς τις φωνές και τα πειράγματα μεταξύ των μεταφορέων που ξεφορτώνουν πρωί πρωί την πραμάτεια έξω από την σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας, δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς την ύπαρξή της. Από τις δυο εισόδους -μία στην Πλάτωνος και μία στη Γρυπάρη- πού και πού μπαινοβγαίνουν κυρίες με ζαρζαβατικά, παππούδες με καμιά σακούλα γόπες ή κανένα καρβέλι ψωμί. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Όλο το τετράγωνο απέναντι από την κεντρική πλατεία Δαβάκη φιλοξενεί εδώ και σχεδόν εβδομήντα χρόνια μια μοναδική, όμορφη και τακτοποιημένη, στεγασμένη αγορά με προϊόντα που ανταγωνίζονται αυτά της Κεντρικής της Αθήνας. Όστρακα, βουνίσια άγρια χόρτα, ντελικατέσεν με αρμένικες λιχουδιές, μέλια, όσπρια, τυριά, κρέατα και φρέσκα ψάρια- με μια γρήγορη βόλτα τα βρίσκεις όλα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα θες να περάσεις κάμποσο χρόνο χαζεύοντας όσα προσφέρουν εκεί τα δεκάδες μικρά καταστήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή