Γαστρονόμος: Τα γλυκά της Τυρινής – Γαλατόπιτες, γαλακτομπούρεκα και όχι μόνο

Γαστρονόμος: Τα γλυκά της Τυρινής – Γαλατόπιτες, γαλακτομπούρεκα και όχι μόνο

Θεϊκά γαλακτομπούρεκα σε διάφορες βερσιόν, νόστιμες γλυκές γαλατόπιτες, μυζηθρόπιτες και άλλα νόστιμα γλυκά με κρέμα ή τυρί για την εβδομάδα της Τυρινής

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κυριακή της Αποκριάς είναι η τελευταία μέρα που οι πιστοί τρώνε κρέας. Ακολουθεί η εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου, η τρίτη και τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, την οποία διανύουμε τώρα. Για τους πιστούς αυτή η εβδομάδα είναι η μεταβατική περίοδος ανάμεσα στην κρεατοφαγία και την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής που ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα.

Την εβδομάδα της Τυρινής, λοιπόν, απαγορεύεται το κρέας αλλά επιτρέπονται τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. Και όχι μόνο επιτρέπονται αλλά… του δίνουμε και καταλαβαίνει! Τυρόπιτες, γαλατόπιτες, αλμυρές και γλυκές, τραχανόπιτες, ζυμαρικά με μυζήθρα και τυριά, σαγανάκια, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς που να έχει μέσα άφθονα τυριά, γάλατα, βούτυρα και αυγά, τώρα θα το βρει σε πληθώρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή