Η μόνη αγαπημένη μας Δευτέρα είναι η Καθαρά Δευτέρα

Η μόνη αγαπημένη μας Δευτέρα είναι η Καθαρά Δευτέρα

Καλή παρέα, χαρταετοί, αποστάγματα και μοναδικές σαρακοστιανές λιχουδιές συνθέτουν μια Καθαρά Δευτέρα που θα μας μείνει αξέχαστη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και όλοι αναμένουμε την πρόγνωση του καιρού: η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή για την εποχή λένε οι αρμόδιοι και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Αν δεν βρέχει λοιπόν θα πετάξουμε τον χαρταετό μας. Θα αρχίσουμε να τον φτιάχνουμε από τώρα ή θα κάνουμε κάποιες διορθώσεις στον περσινό ή θα προμηθευτούμε καινούργιο. Θα ετοιμάσουμε τη λίστα με τα ψώνια και θα προγραμματίσουμε τα μαγειρέματά μας σωστά ώστε να απολαύσουμε την ημέρα με την οικογένεια ή και τους φίλους μας. Άλλωστε παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα δεν θέλει πολύ κόπο. Μας προετοιμάζει για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και τα φαγητά της είναι συνήθως μεζεδάκια που εύκολα τα μεταφέρουμε στην ύπαιθρο. Εμείς φροντίσαμε για ένα πλήρες μενού όπου θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι από τους μεγάλους μέχρι τα μικρά παιδιά. Οι σεφ του Γαστρονόμου ετοίμασαν την απαραίτητη παραδοσιακή λαγάνα όπου γίνεται γρήγορα και εύκολα στο σπίτι, φυσικά αφράτη ταραμοσαλάτα, πιάτα με χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες και σουπιές, αγκινάρες και οι εκ των ων ουκ άνευ γίγαντες. Επιλέγουμε όποια συνταγή μας αρέσει ή ετοιμάζουμε πολλές, αν μαζευτούμε αρκετοί. Δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε τα τσουχτερά τουρσιά και πίκλες, φυσικά μπόλικες ελιές και χαλβά του μπακάλη (!) Προμηθευόμαστε επίσης ρετσίνα, Σαντορίνες, τσίπουρο και ούζο, τα βάζουμε στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να διασκεδάσουμε στην εξοχή, στην βεράντα, στην αυλή ή στην κουζίνα του σπιτιού μας την μόνη αγαπημένη μας Δευτέρα, την Καθαρά Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή