Πολλές και διαφορετικές οι πίτες της Αποκριάς, με πλούσια γέμιση κυρίως τυριών και αυγών αλλά και σε πολλές περιπτώσεις όπως στα Επτάνησα με διάφορα κρεατικά. Έτσι και κατανάλωναν τα γαλακτοκομικά, τυροκομικά και αυγά του νοικοκυριού ώστε να μην χαλάσουν την περίοδο της μεγάλης νηστείας που ακολουθεί αλλά και τόσο πλούσιες ώστε να στυλώσουν τον οργανισμό πριν από τη Σαρακοστή. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις πίτες με ζυμαρικά, ρύζι και τραχανά που συνηθίζονται όλη την εβδομάδα της Τυρινής και τα Ψυχοσάββατα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο