Γνωστοί σεφ στον δρόμο του street food

Δείχνουν το πιο χαλαρό τους πρόσωπο με σουβλάκια, κεμπάπ και απρόσμενους γύρους, πίτες γεμιστές κι «ανήσυχα» bao buns που νοστιμίζουν διάφορες ώρες της ημέρας

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία πενταετία αρκετοί μάγειρες γνωστών εστιατορίων καταπιάνονται με το φαγητό του δρόμου, βάζοντας τη δική τους πινελιά στο πολύχρωμο μωσαϊκό που απλώνει στην πόλη. Αφουγκράζονται ανάγκες και τάσεις, βλέπουν τι λείπει, σκέφτονται τι θα έκαναν διαφορετικά, τι θα αναδιατύπωναν. Και βρίσκουν την ευκαιρία να παίξουν λιγάκι με γεύσεις και υλικά, κάποιες φορές σε πιο κλασικά μοτίβα, κάποιες άλλες με πιο απρόσμενους συνδυασμούς, σε έναν καμβά πιο χαλαρό, πιο καθημερινό. Πάμε να θυμηθούμε μερικά πιο παλιά μαγαζιά με γνώριμη… υπογραφή, στους πάγκους και στα τραπέζια των οποίων έχουμε καθίσει πολλές φορές και να γνωρίσουμε μερικά καινούργια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT