Άγγελε Μπακόπουλε, τι γεύση έχουν τα Επτάνησα;

Άγγελε Μπακόπουλε, τι γεύση έχουν τα Επτάνησα;

Ο ταλαντούχος σεφ μιλά για την σύγχρονη προσέγγισή του στην επτανησιακή κουζίνα στο Lesante Cape και μας βάζει στο κλίμα με μια πίτα με ζακυνθινά νεροκρέμμυδα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες, τώρα Επτάνησα. Ο Άγγελος Μπακόπουλος, που μας τράβηξε στην προσοχή με τη δουλειά του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Doryssa στη Σάμο, για να συνεχίσει με ένα σερί μοντέρνων, φινετσάτων, όμορφα ισορροπημένων πιάτων στα Κatikies στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, τώρα πιάνει Ζάκυνθο. Όπως εξηγεί, μετά από μια τετραετία και κάτι στα δύο πολύ δημοφιλή κυκλαδονήσια αναζητούσε κάτι καινούργιο. Το βρήκε σε ένα νησί με πολλές φυσικές ομορφιές, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά και γαστρονομικά. «Η τοπική σκηνή της  Ζακύνθου εξελίσσεται», τονίζει, σημειώνοντας ότι γίνονται πολύ αξιόλογες προσπάθειες σε εστιατόρια εντός κι εκτός ξενοδοχείων. Ο ίδιος έχει σκοπό να προσθέσει νέες ψηφίδες στο γευστικό της ψηφιδωτό. Στην νέα του στέγη, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Lesante Cape στο Ακρωτήρι, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 28 Μαΐου, θα παρουσιάσει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από τα νησιά του Ιονίου.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT