Από το Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες, τώρα Επτάνησα. Ο Άγγελος Μπακόπουλος, που μας τράβηξε στην προσοχή με τη δουλειά του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Doryssa στη Σάμο, για να συνεχίσει με ένα σερί μοντέρνων, φινετσάτων, όμορφα ισορροπημένων πιάτων στα Κatikies στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, τώρα πιάνει Ζάκυνθο. Όπως εξηγεί, μετά από μια τετραετία και κάτι στα δύο πολύ δημοφιλή κυκλαδονήσια αναζητούσε κάτι καινούργιο. Το βρήκε σε ένα νησί με πολλές φυσικές ομορφιές, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά και γαστρονομικά. «Η τοπική σκηνή της Ζακύνθου εξελίσσεται», τονίζει, σημειώνοντας ότι γίνονται πολύ αξιόλογες προσπάθειες σε εστιατόρια εντός κι εκτός ξενοδοχείων. Ο ίδιος έχει σκοπό να προσθέσει νέες ψηφίδες στο γευστικό της ψηφιδωτό. Στην νέα του στέγη, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Lesante Cape στο Ακρωτήρι, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 28 Μαΐου, θα παρουσιάσει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από τα νησιά του Ιονίου.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο