Γαστρονόμος: Τα σνακ της νηστείας είναι σκέτη λιχουδιά

Γαστρονόμος: Τα σνακ της νηστείας είναι σκέτη λιχουδιά

Αν στο μυαλό μας η λέξη νηστεία ταυτίζεται με πιάτα κάπως παλιομοδίτικα και ελαφρώς αυστηρά, η νέα μαγειρική έρχεται να μας διαψεύσει και να μας δώσει αμέτρητες γευστικές χαρές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αν θα νηστέψει κάποιος είναι θέμα καθαρά προσωπικό και πολύ συχνά δεν ακολουθεί την ελληνορθόδοξη παράδοση. Νηστεύουμε κάποιες τροφές όταν και όποτε θέλουμε, για χίλιους δυο λόγους, από αποτοξίνωση, μέχρι ανάγκη για νέες γευστικές απολαύσεις. Σχεδόν πάντα όμως ταυτίζουμε τη νηστεία με μαγειρευτά πιάτα και όχι με κολατσιό ή σνακ, τα οποία έχουμε συνδέσει με κάτι έτοιμο που συνήθως περιέχει όχι μόνο αρτύσιμα αλλά και συχνά ανθυγιεινά συστατικά. 

Καιρός να αναθεωρήσουμε: τα νόστιμα και χορταστικά σνακ δεν απαιτούν απαραίτητα αλλαντικά, τυριά, βούτυρο και αυγά. Νοστιμιές για κάθε στιγμή μπορούν να ετοιμαστούν γρήγορα και εύκολα με ένα πλήθος νηστίσιμων υλικών. Μπορούμε λόγου χάρη να φτιάξουμε ωραιότατα κέικ και μάφινς με ελαιόλαδο, χυμούς, σοκολάτα, ταχίνι και ξερά φρούτα και καρπούς. Σάντουιτς ετοιμάζουμε με πάστα πιπεριάς, ψητά λαχανικά και θαλασσινά. Η ποικιλία των υλικών υπάρχει και με λίγη φαντασία γίνονται θαυμάσιες λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους.

Μερικά μυστικά που μας προτείνουν οι σεφ και οι μάγειρες του περιοδικού αλλά και η ανεξάντλητη φαντασία της ελληνικής γαστρονομίας, παραδοσιακής και σύγχρονης, θα μας δώσουν ωραίες ιδέες.

Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή