Το «Μαϊάμι» στα Χανιά: Μια μπρασερί που μοιάζει με γκαλερί

Το «Μαϊάμι» στα Χανιά: Μια μπρασερί που μοιάζει με γκαλερί

Απλό, σπιτικό φαγητό με επιρροές απ’ όλο τον κόσμο και κρασί σε έναν μοναδικό χώρο που δημιούργησε στα Χανιά η καλλιτέχνης-οινοποιός, Αλεξάνδρα Μανουσάκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι σαν να μπαίνεις στον κόσμο μου. Ακούγομαι ψώνιο;» λέει η Αλεξάνδρα Μανουσάκη μιλώντας για το Μαϊάμι, έναν χώρο στα Χανιά που λειτουργεί ταυτόχρονα ως προσωπικό της καλλιτεχνικό στούντιο και ως χαλαρό εστιατόριο με «σπιτικό», απλό φαγητό και κρασί. Ο «κόσμος της» είναι φωτεινός και πολύχρωμος. Έχει ζωντάνια, φροντίδα, μπόλικο χιούμορ και τίποτα δήθεν.

Η οινοποιός-καλλιτέχνης, κόρη του Θεόδωρου Μανουσάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον, περνώντας τα καλοκαίρια πίσω στο νησί. Με πτυχίο Ελληνικών Σπουδών και Καλών Τεχνών και μια «καθώς πρέπει» ζωή καριέρας να απλώνεται μπροστά της, αποφάσισε να κάνει μια παύση και να έρθει για ένα-δύο χρόνια στην Ελλάδα. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα βρίσκεται ακόμα στην Κρήτη. Τη γεμάτη αυτή περίοδο αγάπησε την ενασχόληση με το κρασί, μεγαλώνοντας και εξελίσσοντας το οικογενειακό οινοποιείο στον Βατόλακκο, έξω από την πόλη των Χανίων. «Νέο κορίτσι στην Κρήτη, ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο», λέει. Γνώρισε επίσης τον σύζυγό της, σομελιέ Afshin Molavi, μαζί με τον οποίο «τρέχουν» πλέον το οινοποιείο Μανουσάκη. Παρέα δημιούργησαν πρόσφατα και το πανέμορφο Μαϊάμι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT