Japanese cheesecake: Αφράτο σαν σουφλέ, τρεμουλιαστό σαν πανακότα

Japanese cheesecake: Αφράτο σαν σουφλέ, τρεμουλιαστό σαν πανακότα

Με τη γνωστή τους αδυναμία στις ντελικάτες υφές, οι Ιάπωνες μετέτρεψαν το κλασικό αμερικανικό cheesecake σε ένα γλυκό αφράτο σαν μπαμπάκι, που κατέκτησε τον πλανήτη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα έχετε πετύχει κάποιο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα παχουλό κέικ, κάτασπρο και αφράτο, που τρεμουλιάζει σαν ζελέ. Το λένε «γιαπωνέζικο cheesecake», και πραγματικά

η φινέτσα και η λεπτότητά του μόνο από μια χώρα με αδυναμία στις λεπτεπίλεπτες υφές θα μπορούσαν να μας έρχονται. Είναι κάτι ανάμεσα σε angel food cake, σουφλέ και μους και δεν θυμίζει το κλασικό, ψητό νεοϋορκέζικο ούτε τις γνωστές παραλλαγές του ψυγείου. Η υφή του είναι σχεδόν μπαμπακένια και σε αυτή χρωστά και την κοινή του ονομασία: «cotton cheesecake». Παρά το γεγονός ότι περιέχει τυρί, προϊόν εξωτικό για τους Ιάπωνες, κατάφερε να γίνει αποδεκτό σε ολόκληρη τη χώρα και να αποτελεί κλασικό σερβίρισμα σε café, ζαχαροπλαστεία και φούρνους, ενώ συχνά το περιλαμβάνουν και τα εστιατόρια στη λίστα των επιδορπίων τους. Εκτός όμως από την Ιαπωνία, το παράξενο αυτό κέικ κατέκτησε και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή