Πάνω στον μαρμάρινο πάγκο του εργαστηρίου, πίσω από τις γυάλινες βιτρίνες με τα πολίτικα γλυκά, ο Κώστας Αντωνιάδης, Πολίτης γέννημα θρέμμα, έχει αραδιάσει κάμποσες δεκάδες διάφανα κεσεδάκια που στο καθένα προσγειώνεται από ένα φρεσκοψημένο στρουμπουλό κομμάτι καζάν ντιμπί. Μοιάζουν με μικρά σεντουκάκια κρέμας, αφράτης, πυκνής, απαλής σαν βρεφική τροφή, μυρωδάτης και πλουσιοτάτης. Πιάνουμε λοιπόν με τον κύριο Κώστα απευθείας την κουβέντα για τούτο το παράξενο γλυκό– γαλακτοκομικό. «Η βάση του είναι μια ποικιλία ρυζιού», εξηγεί, «που μουσκεύει για ένα ολόκληρο βράδυ σε νερό, σε αναλογία 3 κιλά ρύζι με 4 κιλά νερό.
Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr