Maxim: Η Νέα Σμύρνη μοσχοβολά Πολίτικο τσουρέκι

Maxim: Η Νέα Σμύρνη μοσχοβολά Πολίτικο τσουρέκι

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω στον μαρμάρινο πάγκο του εργαστηρίου, πίσω από τις γυάλινες βιτρίνες με τα πολίτικα γλυκά, ο Κώστας Αντωνιάδης, Πολίτης γέννημα θρέμμα, έχει αραδιάσει κάμποσες δεκάδες διάφανα κεσεδάκια που στο καθένα προσγειώνεται από ένα φρεσκοψημένο στρουμπουλό κομμάτι καζάν ντιμπί. Μοιάζουν με μικρά σεντουκάκια κρέμας, αφράτης, πυκνής, απαλής σαν βρεφική τροφή, μυρωδάτης και πλουσιοτάτης. Πιάνουμε λοιπόν με τον κύριο Κώστα απευθείας την κουβέντα για τούτο το παράξενο γλυκό– γαλακτοκομικό. «Η βάση του είναι μια ποικιλία ρυζιού», εξηγεί, «που μουσκεύει για ένα ολόκληρο βράδυ σε νερό, σε αναλογία 3 κιλά ρύζι με 4 κιλά νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή