Διαδικασία
- Για την κόκκινη βαφή: Βάζουμε τα παντζάρια, μόνο τους βολβούς, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε χωρίς το πιρούνι να βρίσκει ιδιαίτερη αντίσταση.
- Αφού βράσουν, αφαιρούμε τα παντζάρια (τα χρησιμοποιούμε σε κάτι άλλο, όπως σε σαλάτα) και στο κόκκινο νερό ρίχνουμε το ξύδι.
- Βάζουμε προσεκτικά μέσα τα αυγά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο παντζαρόζουμο. Αν τα βγάλουμε γρήγορα θα είναι ανοιχτόχρωμα, ενώ όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο βαθύ θα είναι το χρώμα τους.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr