Μετά τον Επιτάφιο πάμε για θαλασσινά

Μετά τον Επιτάφιο πάμε για θαλασσινά

Ψαροταβέρνες και ουζερί για να συνεχίσουμε τη βραδιά με ωραίους νηστίσιμους θαλασσομεζέδες και γεμάτα ποτήρια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού ακολουθήσετε με την οικογένεια ή τους φίλους τον στολισμένο Επιτάφιο, είτε στα μέρη τους είτε στα δικά σας −αυτό είναι το ωραίο, η περιφορά έχει το τοπικό χρώμα της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς− είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να συνεχίσετε το βράδυ σας σε κάποια κοντινή ταβέρνα ή και ουζερί.

Για αυτό σας προτείνουμε μερικά αγαπημένα θαλασσινά στέκια σε διάφορα σημεία της πόλης και κάποιες φορές και λίγο παραέξω, που τιμούν την τέχνη τους και την ημέρα με όστρακα, ταραμά, χταποδάκι, καλαμάρια και σουπιές κι άλλα πολλά, κλασικά ή πιο ασυνήθιστα εδέσματα με άρωμα αλμύρας, που συντάσσονται κάτω από τη σημαία της Σαρακοστής.

Λέσβος

Από το 1970 το ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη υπήρξε στέκι για τους Λέσβιους της Αθήνας. Τώρα έχει γίνει αγαπημένο ραντεβού για θαλασσινές γεύσεις, φρέσκες και οικονομικές. Οι σουπιές με ξίδι και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τη χρυσαφένια κρούστα στα οπωσδήποτε της παραγγελίας. Έχουν επίσης σπάνιες ετικέτες ούζων από τη Λέσβο που δύσκολα θα βρείτε σε άλλο μαγαζί της πόλης. Γ.Π.

Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια, Τ/210-38.14.525, Κόστος: περίπου 20 ευρώ/άτομο. 

To Υπερωκεάνειον

Το Υπερωκεάνειον στο Χατζηκυριάκειο μοσχοβολάει θάλασσα. Λιχούδικοι μεζέδες, ιωδιούχα πιάτα και ουζάκια στήνουν μερακλίδικη ψαροκατάσταση. Από τα πιάτα… επανάληψης κι από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του καταστήματος, τα φρέσκα μύδια Θεσσαλονίκης τηγανίζονται και σερβίρονται με μια ελαφρά σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού, ιδανική για μακροβούτια με μπουκιές ψωμιού. Τα μύδια θα τα βρείτε και αχνιστά, όπως και και σαγανάκι, όλα τους ιδανικά για τσίπουρο, ούζο ή κρασί. Ν.Μ.

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, Τ/210-41.80.030. Κόστος: 25-30 ευρώ/άτομο.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή