Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Εύκολη, δροσερή και ελαφριά σαρλότ σαν τούρτα με βελούδινη κρέμα και φράουλες που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο

35" χρόνος ανάγνωσης

Για την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει. Τη ρίχνουμε (χωρίς το νερό) στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο