Πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες

Πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες

Πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές, τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα και αρωματισμένες με πάπρικες που θα γίνουν ανάρπαστες.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
  2. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Κοπανίζουμε τις πατάτες με έναν μπάτη (σφυράκι για το κρέας) ή με ένα μπρίκι ή ακόμη και με την μπουνιά μας, ίσα να σπάσουν αλλά να μη διαλυθούν, αν δυσκολευτούμε, τις κόβουμε κυδωνάτες.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή