Διαδικασία
- Για τις πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κοπανίζουμε τις πατάτες με έναν μπάτη (σφυράκι για το κρέας) ή με ένα μπρίκι ή ακόμη και με την μπουνιά μας, ίσα να σπάσουν αλλά να μη διαλυθούν, αν δυσκολευτούμε, τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο