Γαστρονόμος: Ελαφριά γεύματα με κοτόπουλο

Γαστρονόμος: Ελαφριά γεύματα με κοτόπουλο

Στήθος κοτόπουλου, μπούτι ή κιμάς; Στον φούρνο, σοτέ ή μήπως στην κατσαρόλα; Νόστιμο και… πολυπρόσωπο, το κοτόπουλο είναι πάντα καλή λύση όταν θέλει κανείς κάτι ελαφρύ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Πάσχα, που και να θέλει κανείς, δύσκολα τις αποφεύγει τις παρασπονδίες, πάντα προσπαθούμε για ένα διάστημα τουλάχιστον, να φάμε πιο ελαφριά, πιο… συνετά. Το κοτόπουλο δίνει με πολλούς τρόπους τη λύση. Με λιγότερα λιπαρά από το κόκκινο κρέας, μαγειρεύεται με αμέτρητους τρόπους κι είναι καλή ιδέα και για τις ημέρες που θέλουμε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα. Ακόμη κι ένα μισάωρο να έχουμε να διαθέσουμε, μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Με μια ωραία μαρινάδα, βέβαια, θα γίνει πιο ζουμερό.

Μπορείτε να ζυμώσετε μπιφτεκάκια κοτόπουλου, ιδίως με θυμάρι και τζίντζερ γίνονται θαυμάσια, να δοκιμάσετε το πολύ νόστιμο φιλέτο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας, να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με μυρωδικά και σάλτσα λεμονιού, με σέσκουλα και σάλτσα μουστάρδας, με ντοματίνια και βασιλικό, με πιπεριές και γιαούρτι.

Παρότι κανείς δε λέει όχι σε μια σούπα αυγολέμονο (είναι από τα πιο καθησυχαστικά φαγητά, του ελληνικού τραπεζιού, κουταλιά και θαλπωρή) αξίζει να δοκιμάσετε και την ταϊλανδέζικη Τοm Yum, πικάντικη, ξινούτσικη, έχει την εξωτική της γοητεία. Και θέλετε κι άλλα πιάτα με έθνικ πρόσημο, να προχωρήσετε στο σουδανικό κοτόπουλο dama, στο ασιατικό γλυκόξινο κοτόπουλο που μπορεί να συνδυαστεί με νουντλς ή ρύζι.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή