Πανεύκολο παγωτό λεμόνι

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato al limone, δηλάδη ένα ιταλικού τύπου παγωτό λεμόνι

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το πανεύκολο παγωτό λεμόνι ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρουν μία βράση.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή