Για το πανεύκολο παγωτό λεμόνι ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρουν μία βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο