Light συνταγές: Τα «απαγορευμένα» φαγητά γίνονται διαίτης

Light συνταγές: Τα «απαγορευμένα» φαγητά γίνονται διαίτης

Ζουμερό κεμπάπ με 230 θερμίδες, τέλειες τηγανητές πατάτες χωρίς τηγάνισμα, λαχταριστές κρέπες με light τυριά αλλά και σουτζουκάκια μερακλίδικα με ελάχιστο λάδι

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κραιπάλη των πασχαλινών ημερών συνήθως θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή, να κάνουμε αποχή από λιπαρές τροφές και να μαγειρέψουμε πιο ελαφριά. Υπάρχει τρόπος να μαγειρέψουμε σε πιο light εκδοχή λιχούδικα και αγαπημένα πιάτα που τα αποφεύγουμε λόγω αυξημένων λιπαρών και θερμίδων; Φυσικά και υπάρχει! Μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιους γενικούς κανόνες σε όλα τα μαγειρέματά μας, για να μειώσουμε τις θερμίδες και τα λιπαρά όπως να επιλέγουμε άπαχα κρέατα π.χ. γαλοπούλα, κοτόπουλο αλλά και χοιρινό ψαρονέφρι και άπαχη μοσχαρίσια σπάλα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα μπεσαμέλ με ελαφριές κρέμες γιαουρτιού και άπαχων τυριών και να προτιμήσουμε τη χρήση ελαιολάδου αντί βουτύρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή