Στον Ζάχο στα Καμίνια έρχονται να φάνε ακόμη και από την Κηφισιά

Στον Ζάχο στα Καμίνια έρχονται να φάνε ακόμη και από την Κηφισιά

Απλό, με ατμόσφαιρα γειτονιάς, νόστιμο φαγητό και καλό κρασί, το Καπηλειό του Ζάχου είναι η επιτομή της παλιάς καλής ταβέρνας.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Καπηλειό του Ζάχου είναι μια από τις πιο αγαπητές ταβέρνες στα Καμίνια και μια από τις δημοφιλέστερες σε όλη την Αθήνα. Στο εσωτερικό της διατηρεί στοιχεία απ’ όταν ήταν μπακαλοταβέρνα, με τα κρασοβάρελα κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, να θυμίζουν παλιές, νοσταλγικές εποχές. Την άνοιξε ο Βασίλης Μπαταγιάνης στη δεκαετία του 1960 και γρήγορα απέκτησε φήμη για το καλό της κρασί, προσελκύοντας τους πότες της γειτονιάς αλλά και τον εργατόκοσμο, που είτε έπαιρναν κρασί για το σπίτι ή το έπιναν εκεί, τσιμπώντας και κανένα μεζέ. Σήμερα ανήκει στον Χρήστο Ζάχο, Καμινιώτη μια ζωή, ο οποίος ήταν πελάτης του παππού Μπαταγιάννη και πλέον την τρέχει μαζί με τη γυναίκα του, Βαΐα, και τον γιο τους, Ζήση. Εκεί τους επισκεφτήκαμε ένα απόγευμα και μάθαμε την ιστορία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή