ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ώρα για μεζέ: Ο Λευτέρης Λαζάρου παντρεύει… σαρδέλες

Ανοίξτε ούζο ή κρασί: Ο μαέστρος της θάλασσας Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε σαρδέλες παντρεμένες, λεμονάτες.

Ώρα για μεζέ: Ο Λευτέρης Λαζάρου παντρεύει… σαρδέλες

«Παντρεμένες» είναι οι γεμιστές σαρδέλες, δηλαδή οι ανοιγμένες και φιλεταρισμένες, καλυμμένες με διάφορα υλικά (ντομάτα, μυρωδικά, κάππαρη, κρεμμύδι, σε όποιον συνδυασμό θέλουμε) και σκεπασμένες με άλλες ανοιγμένες σαρδέλες, σαν σε σάντουιτς. Είναι ένας ωραίος τρόπος να απολαύσουμε χορταστικές μπουκιές με το ζουμερό, θρεπτικό, ωφέλιμο ψαρικό των ελληνικών θαλασσών.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει βήμα βήμα πώς κάνουμε σαρδέλες «παντρεμένες».

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο