Η κυριακάτικη βόλτα μας στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς μας ξύπνησε μια νοσταλγική διάθεση. Αφού περπατήσαμε κάτω από τα πλατάνια και ψωνίσαμε ζουμπούλια και βιολέτες, αποφασίσαμε να πάμε για παγωτό στον Βάρσο. Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο των βορείων προαστίων έχει πολλές νόστιμες επιλογές, όπως γρανίτα σύκο -από αληθινά σύκα, καϊμάκι από πρόβειο γάλα και το κλασικό παρφέ.
Αλλά αυτό που μας κάνει να το επισκεπτόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε στη γειτονιά, είναι τα ρετρό παγωτά του, που έχουν την ίδια γεύση και σερβίρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και δεκαετίες. Σικάγο, Banana Split, Πες Μελμπά, Baked Alaska, Ice Cream Soda, γεύσεις από την παιδική μας ηλικία που δεν θέλουμε με τίποτα να ξεχάσουμε. Ανακαλύψαμε και άλλα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα, για ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για ρετρό παγωμένες απολαύσεις.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr