Πριν από περίπου μισό αιώνα ο Χρήστος Γαβαλάς άνοιξε στην παλιά αγορά της Νάουσας έναν παραδοσιακό καφενέ, στα πρότυπα των καπηλειών της δεκαετίας του ’60. Έχει συνδέσει την ιστορία του με το δίπτυχο καφέ-ρυζόγαλο, που ήταν η σπεσιαλιτέ εκείνες τις εποχές.
Το καφενείο έφτασε μέχρι τη δεκαετία του ’90 σχεδόν απαράλλαχτο, έκλεισε και έγινε ρουχάδικο, με ρούχα ραμμένα sur mesure, και ύστερα, το ’99, άνοιξε ξανά ως καφενείο, αρχικά με καφέ, ούζο και κάτι ψιλά μεζεδάκια για να κοροϊδέψουν την πείνα τους οι ντόπιοι πριν πάνε στο σπίτι για φαΐ, ενώ σταδιακά έβαλε μερικούς ακόμα μεζέδες, φτιάχνοντας τελικά ένα μενού με 15-20 νοστιμιές.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr