1. Γιατί το Annie Fine Cooking έχει μια ανεπιτήδευτη φρεσκάδα
Με τη Σταυριανή Ζερβακάκου επικεφαλής, το εστιατόριο έγινε πολύ γρήγορα γαστρονομικός προορισμός. Σε λίγους μήνες μάλιστα περιλήφθηκε στον οδηγό Michelin. Τώρα, με τον Στέφανο Μιχάλη (Μαργαρίτα / Ανάφη, Μούργα / Θεσσαλονίκη) να καθοδηγεί την κουζίνα, έχει και πάλι φρέσκες ιδέες να προτείνει. Το μενού, που βασίζεται στο ψάρι -θαλάσσης, όχι ιχθυοτροφείου-, και στο κατσικάκι, αλλάζει από μέρα σε μέρα ή ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των υλικών. Με προσεκτικό ψάξιμο μικρών παραγωγών και καθημερινές βόλτες στις λαϊκές, ο σεφ εξασφαλίζει ιδιαίτερες πρώτες ύλες που δίνουν χαρακτήρα σε ό,τι μαγειρεύει. Κρίταμα, σαλικόρνιες, βρούβες, μολόχες, καυκαλήθρες, τσιτσίραβλα και φτέρες, νησιώτικα τυριά και εξαιρετικά λάδια είναι μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές των πιάτων που σερβίρονται αυτή την εποχή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αχνιστά μύδια με τον πιπεράτο βοτανικό ζωμό – εμείς τα πετύχαμε με κρεμμύδι τουρσί, αποξηραμένο άγριο σκόρδο, χαμομήλι και μολόχα.
Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος, Τ/ 210-92.13.690.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο