Πέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριού

Πέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριού

Βόλτα στις δημοφιλείς πλατείες του κέντρου για φαγητό, ποτό και χάζι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Γύρω από το όμορφο, βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων η ομώνυμη πλατεία έχει πλέον μπόλικες και ποιοτικές επιλογές για φαγητό και ποτό. Από τους πρώτους που έκαναν στέκι αυτή την ανοιχτωσιά πίσω από την Κλαυθμώνος, η βερμουτερία Odori θυμίζει βοτανικό κήπο. Με το δικό τους «σπιτικό» βερμούτ φτιάχνουν ένα εξαιρετικό Νegroni και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα κοκτέιλ τα οποία μπορεί κανείς να συνοδεύσει με πίτσα ή μεζέδες σαν τη μπρουσκέτα με κεφτεδάκια, ναπολιτάνικη σάλτσα και πέστο.

Στο διπλανό Μadame Fu Man Chu κάνουμε στάση για ρολάκια από φύλλο ρυζιού γεμισμένα με γαρίδες, για κοτόπουλο με lemongrass, τσίλι και σκόρδο ή ένα μπολ με αρωματική σούπα pho. Όταν έχουμε όρεξη για μεζέδες πιάνουμε τραπέζι στο Dopios και απολαμβάνουμε τα πιάτα με την μαγειρική σφραγίδα του Χριστόφορου Πέσκια. Καραμελωμένες τηγανητές πατάτες, αφράτα κεφτεδάκια αλά Balthazar, γλυκάδια με καυτερή σάλτσα και άλλες λιχουδιές μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν. Για «γουρουνιές» έχουμε το Juicy Grill. Ουρές στήνονται για τα μπέργκερ και τα πληθωρικά ορεκτικά του, όπως εκείνες οι κροκέτες mac’ n’ cheese. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας, ο Νίκος και η Τάνια, δηλαδή το ντουέτο του φιλόξενου Δυο γουλιές και δυο μπουκιές, είναι εγγύηση για καλό καφέ στο κέντρο. Γ.Π.

Odori Vermuteria di Atene, Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, Τ/210-33.14.674

Μadame Fu Man Chu, Σκουλενίου 4 & Πραξιτέλους. Τ/210-32.31.366

Dopios, Σκουλενίου 1, Πλ. Αγίων Θεοδώρων, Τ/210-33.10.049

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, Τ/210-32.29.027

Δυο γουλιές και δυο μπουκιές, Δραγατσανίου 8, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 210-34.73.444

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή