Ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά και μυρωδικά

Ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά και μυρωδικά

Πρωτότυπα ντολμαδάκια στο φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά, ένας λαχταριστός και αγαπητός μεζές

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 60

Για τα αμπελόφυλλα

  • 70 αμπελόφυλλα φρέσκα ή από βάζο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 80 ml χυμός λεμονιού
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σπαράγγια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή άλλο, τριμμένα
  • 6 κλωνάρια δυόσμου, χοντροκομμένα
  • 3 κλωνάρια θυμαριού, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φιστίκι κελυφωτό, χοντροκομμένο
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή