Στο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

Στο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

Σε σημεία της πόλης όπου δεν το περιμένεις, όμορφες αυλές προσφέρουν δροσιά και νοστιμιές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίδοτο στη ζέστη και τη φασαρία της πόλης, οι αυλές της Αθήνας είναι αυτή την εποχή ο αγαπημένος μας προορισμός για φαγητό, ποτό και ανασυγκρότηση. Κρυμμένες ανάμεσα στις πολυκατοικίες προσφέρουν αυτές τις μικρές αλλά τόσο απαραίτητες ανάσες δροσιάς που χρειαζόμαστε.

Καφενείο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία

Στο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην Αθήνα-1

Σε στυλ μπακαλοταβέρνας με -κυρίως- μικρούς μεζέδες καφενείου, στου Γάκια η ατμόσφαιρα είναι παρεΐστικη και η κρυμμένη αυλή σούπερ δροσερή. Εμείς δεν το ξέραμε ότι υπήρχε και την πρώτη φορά καθίσαμε στα τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Ωραία κι αυτά, αλλά στη χαλικόστρωτη αυλή είναι αλλιώς. Παραγγείλαμε ούζα και τσίπουρα, μυκονιάτικη κοπανιστή, γαρίδες σπετζοφάι και ομελέτα καβουρμά, πήραμε βαθιά ανάσα και καλωσορίσαμε το καλοκαίρι ξανά. Ν.Μ.

Ευαγγελίστριας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, Τ/ 210-62.03.934.

Τα Κανάρια στο Μοσχάτο

Βγαλμένη από ελληνική ταινία του ‘50 μοιάζει αυτή η αυλή στο Μοσχάτο. Σε ένα ήσυχο σημείο, στο ισόγειο μιας παλιάς μονοκατοικίας, τα Κανάρια σερβίρουν κυρίως μεγάλες, ζουμερές και γλυκές γαρίδες Πλαταμώνα. Έχουν όμως και μπαρμπούνια ή κανένα άλλο ψαράκι που έτυχε να βρουν εκείνη την ημέρα. Τα συνοδευτικά είναι λίγα και καλά. Η ντοματοσαλάτα με το κρεμμύδι και την έξτρα τριμμένη ντομάτα είναι λιτή, αλλά μερακλήδικη. Έχουν και ελιές. Και φέτα. Και κάπου εκεί εξαντλείται ο κατάλογος. Θα τα απολαύσετε όλα στη δροσιά, κάτω από τα δέντρα, περιτριγυρισμένοι από τις περιποιημένες γλαστρούλες. Γ.Π.

Κανάρη 119, Μοσχάτο, Τ/ 210-94.22.119.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή