Ένα μαγαζί στην Αγία Παρασκευή φτιάχνει σάντουιτς με… φασολάδα

Ένα μαγαζί στην Αγία Παρασκευή φτιάχνει σάντουιτς με… φασολάδα

Το street food μαγαζί Oursa στην Αγία Παρασκευή κλείνει σε σάντουιτς παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς! «Είχαμε σάντουιτς και στο χωριό μας» είναι το σλόγκαν τους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετάρτη απόγευμα στην Αγία Παρασκευή, σε μια κάθετη της Μεσογείων. Η βουή της λεωφόρου σβήνει ενώ κατευθυνόμαστε προς το μικρό street food μαγαζί Oursa, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες και έχει ήδη μπει στον χάρτη των foodies. Καθώς η περιοχή δεν διέθετε κάτι αντίστοιχο, το πρωτότυπο concept κέρδισε αμέσως τη γειτονιά. Για την ακρίβεια, υλικά που περιλαμβάνονται σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές -όπως το ριγανάτο, ο μουσακάς, το πρασοσέλινο ή το σπετζοφάι- μπαίνουν σε ψωμί και δημιουργούν πεντανόστιμα, χορταστικά, εθιστικά σάντουιτς αμερικανικού τύπου αλλά… εντελώς ελληνικά!

Σάντουιτς από… χωριό

Ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Στρατής, σκέφτηκε να φτιάξει μια σταθερή καντίνα όπου οι πελάτες θα παίρνουν μια δόση χωριού σε urban σκηνικό. «Την ιδέα μου ενίσχυσε η τάση για αναζήτηση comfort food στην Αθήνα. Οι εποχές είναι δύσκολες, ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα και ψάχνει να φάει κάπου ποιοτικά και low budget», λέει. «Η ιδέα για τις συνταγές ήρθε από τις γιαγιάδες μας. Θέλαμε να μεταφέρουμε την ελληνική γεύση στο ψωμί και να σπάσουμε το στερεότυπο ότι ένα σάντουιτς πρέπει να είναι τύπου ζαμπόν, τυρί, μπέικον και μαγιονέζα. Θέλαμε να πάρουμε ελληνικά πιάτα με τα οποία όλοι έχουμε μεγαλώσει και να τα βάλουμε μέσα σε τραγανό, μαλακό, νόστιμο χωριάτικο ψωμί. Το σλόγκαν μας είναι «είχες και στο χωριό σου», που αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιείται ειρωνικά αλλά κυριολεκτικά. Όλοι είχαμε στο χωριό μας φασολάδα ή σπετζοφάι, είναι οι γεύσεις των γιαγιάδων μας».

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή