Στο Five Senses στη Σαντορίνη το φαγητό είναι που κόβει την ανάσα

Στο Five Senses στη Σαντορίνη το φαγητό είναι που κόβει την ανάσα

Στο εστιατόριο του Astra Suites, στο Ημεροβίγλι, θέα και φαγητό συναγωνίζονται προς όφελός μας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «θέα που κόβει την ανάσα» εδώ δεν είναι σχήμα λόγου ούτε υπερβολή. Το κάδρο μπροστά στη βεράντα του εστιατορίου είναι σκέτη καρτ ποστάλ, μια πανοραμική εικόνα από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη. Η καλύτερη ώρα για να δειπνήσει κανείς στο Five Senses του ξενοδοχείου Astra Suites είναι όταν αρχίσει να σουρουπώνει, που ο ήλιος είναι χαμηλά, έχει δροσιά, και σε λίγο το πιο ακριβό ηλιοβασίλεμα του κόσμου ντύνει τον ουρανό με κάτι απίθανα χρώματα. Η σικάτη βεράντα του εστιατορίου είναι κρεμασμένη επάνω από την καλντέρα και έχει σε πρώτο πλάνο τον Σκάρο, τον βράχο που ξεφυτρώνει μπροστά στο Ημεροβίγλι, λίγο πιο μέσα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά, ενώ από τη μια βλέπεις την Οία μέχρι τη μύτη του νησιού και από την άλλη το Ακρωτήρι. 

Μέχρι να χωνέψουμε τη συγκλονιστική θέα και τη μαγεία της στιγμής, στο τραπέζι μας έχουν έρθει για καλωσόρισμα τα μικρά amuse bouche με τα οποία θα ξεκινήσει το δείπνο μας, από το μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος. Τραγανά μπισκότα γραβιέρας με φίνα φάβα και αυγά ρέγγας, ψωμάκι στον ατμό γεμισμένο με άγρια μανιτάρια και χαμόν ιμπέρικο μπελότα. Ένα παγκόσμιο μενού έχει στοιχειοθετήσει ο σεφ, αναδεικνύοντας την εξαιρετική πρώτη ύλη μέσα από άριστες τεχνικές υψηλής γαστρονομίας. 

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή