Βουτιά στον Αργοσαρωνικό: Πού τρώμε σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες και Πόρο

Βουτιά στον Αργοσαρωνικό: Πού τρώμε σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες και Πόρο

Γυρίσαμε τα νησιά του Αργοσαρωνικού και φτιάξαμε έναν οδηγό με όλα τα sos για να χορτάσετε φαγητό και ποτό το τριήμερο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυρίσαμε τα νησιά του Αργοσαρωνικού και φτιάξαμε έναν οδηγό με όλα τα sos για να χορτάσετε φαγητό και ποτό το τριήμερο.

Caprice: Το ιταλικό της Ύδρας

ο ιταλικό της Ύδρας είναι από τις στάσεις που πρέπει να κάνετε στο νησί. Κρυμμένο σε ένα απόμερο σοκάκι πολύ κοντά στο λιμάνι και στη βραδινή πιάτσα του μπαρ Amalour, ήσυχο και προφυλαγμένο από την οχλοβοή, είναι το τέλειο μέρος για ρομαντικά τετ α τετ (τα τραπεζάκια για δύο δίπλα στον ασβεστωμένο τοίχο με τα κρεμασμένα φαναράκια είναι σαν διαφήμιση για καλοκαιρινούς έρωτες), ωστόσο και οι μεγάλες παρέες και οι οικογένειες δεν θα μείνουν παραπονεμένες – υπάρχει χώρος για όλους. Η πίτσα του λεπτή, ψημένη σωστά, λιτή στα υλικά της, όπως πρέπει να είναι. Πολλές και ενδιαφέρουσες και οι πάστες του, με διάφορα είδη ζυμαρικών (φρέσκων και ξηρών). Τα casarecce με σάλτσα ντομάτας και πρόβειο τυρί Αμαλιάδας είναι στανταράκι. Διαθέτει μια αξιόλογη λίστα κρασιών και καλοφτιαγμένα χειροποίητα γλυκά όπως το καταπληκτικό υδραίικο αμυγδαλωτό με παγωτό. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό. Οι φωτογραφίες, οι ναυτικοί πίνακες και τα εργαλεία μαρτυρούν το παρελθόν του χώρου, που κάποτε υπήρξε αποθήκη για σφουγγάρια. Χ.Τ.

Λιμάνι Ύδρας, Τ/22980-52.454. Ανοιχτά από τις 17.00 και μετά. Κόστος: περίπου 35 € / άτομο.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή