Τα αγαπημένα μας παγωτά του φετινού καλοκαιριού

Τα αγαπημένα μας παγωτά του φετινού καλοκαιριού

Μικροί μετρούσαμε κυπελλάκια και χωνάκια, ποιος θα φάει τα πιο πολλά. Τώρα μετράμε φρέσκες γεύσεις κι ωραίες νέες ιδέες – τα παγωτατζίδικα της Αθήνας έχουν πολλές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Django Gelato για φρούτα στο μάξιμουμ

Όποτε και να πας βρίσκεις ουρά. Έχει μεγάλη ζήτηση το παγωτό του Κωνσταντίνου Καρακατσάνη, φρέσκο, φρεσκότατο και απόλυτα φυσικό, χωρίς συντηρητικά, έτοιμες σκόνες και ενισχυτικά γεύσης, με πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Είναι φτιαγμένο για να καταναλώνεται την ίδια μέρα. Από τη μέρα που πρωτοδοκίμασα όσα προτείνει αυτός ο «πουρίστας» που ξεκίνησε στη Σύρο για να έρθει στη συνέχεια στο Κουκάκι, ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι ο ίδιος. Το γιαούρτι του, που έχει ατόφια γεύση κι είναι τόσο ξινό και τόσο γλυκό όσο πρέπει, μαζί το πολύ εκφραστικό σορμπέ πεπόνι (από τη βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη) και σε δροσίζει σε κάθε κάθε κουταλιά. Tο αλατισμένο φυστίκι του, με φυστίκι Αιγίνης (αυτό το παίρνει από τον Βασίλη Αϊβάζογλου) που το νιώθεις στο στόμα, το πιο καινούργιο Persian Cream, καϊμάκι με σύκο και φυστίκι Αιγίνης, ένα νόστιμο δροσιστικό γλυκάκι που το το παίρνεις στο χέρι, είναι αμφότερα πολύ καλές επιλογές. Για να επιστρέψω όμως στα σορμπέ, που είναι ολόκληρο κεφάλαιο εδώ, στη βιτρίνα μόλις προστέθηκαν ροδάκινο και βερίκοκο. Με αυτή τη γλυκόξινη γεύση του φρούτου στην αρχή της εποχής του και ελάχιστο αλάτι − ο Κωνσταντίνος θέλει με την πρώτη κουταλιά να σου φέρνει στο νου το ροδάκινο και το βερίκοκο που πλένεις στη θάλασσα για να φας μετά το μπάνιο.  Α.Σ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή