Η Βικτώρια Μαρτίνη, διοργανώτρια εκδηλώσεων, είναι Κερκυραία από τον Πέλεκα. Η συνταγή που μας έδωσε είναι με ζύμη φριάμπιλε, δηλαδή τριφτή, όπως της κλασικής πάστα φλώρα. Όμως, αντί να βάλει κατά το συνήθειο μαρμελάδα κάσσια (ολοστρόγγυλα μαύρα δαμάσκηνα, μικροσκοπικά σαν κεράσια, όπως αναφέρει στο βιβλίο της η Νινέττα Λάσκαρι*), η Βικτώρια φτιάχνει μαρμελάδα βερίκοκο, που είναι περισσότερο του γούστου της. Η συνταγή είναι δική της, με επιρροές τόσο από το βιβλίο της Νινέττας Λάσκαρι όσο και από τις πασταφρόλλες του ιστορικού ζαχαροπλαστείου της Μαντίνας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, αλλά και από εκείνες που δοκίμαζε την περίοδο που ζούσε στη Ρώμη. Η γεύση της ξυπνά αναμνήσεις από τις πασταφρόλλες που είχε πάντοτε στο σπίτι της η παιδική της φίλη Λίζα και από τα ωραία κομμάτια που τους έκοβε η γιαγιά της, η υπέρκομψη κυρία Νίνι Κόλλα.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr