Κυριακή στην ταβέρνα: 9 αυλές με αύρα παλιάς Αθήνας

Κυριακή στην ταβέρνα: 9 αυλές με αύρα παλιάς Αθήνας

Νόστιμα νοσταλγικές, με τα δέντρα τους, τα γλαστράκια τους, τη γλυκιά τους αύρα, θυμίζουν την εποχή που η πόλη είχε μονοκατοικίες, διώροφα κι αυλές των θαυμάτων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωδή στα Φιλετάκια σε πράσινο φόντο

Όλη η γειτονιά τρέχει σε ρυθμούς λίγο πιο αργούς, πιο ήρεμους από ό,τι συνηθίζεται στην πόλη. Τα Φιλετάκια, ταβέρνα-θεσμός της Δάφνης, σε ταξιδεύουν στο 1966, την εποχή που πρωτοάνοιξε το μαγαζί και έγινε προορισμός για τους λάτρεις του καλού κρέατος. Όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν πρέπει να παραλείψετε τα φιλετάκια, χοιρινά και κοτόπουλου. Παραγγείλτε οπωσδήποτε και πατάτες κομμένες στο χέρι και ζουμερό χωριάτικο λουκάνικο. Γ.Π.

Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, Δάφνη, Τ/210-97.30.682.

Κυριακή στην ταβέρνα: 9 αυλές με αύρα παλιάς Αθήνας-1

Ο νοσταλγικός Τσομπανάκος

Παλιά παραθυρόφυλλα, λεμονιές, καρό τραπεζομάντηλα, κρεμασμένες αντίκες στους τοίχους − ο Τσομπανάκος έχει όλο το νοσταλγικό πακέτο. Αν και θεωρητικά είναι πιο χειμερινή ταβέρνα (ο μέσα χώρος είναι πραγματικό μουσείο), η αυλή του δεν πάει πίσω. Θα τον βρείτε σε ένα στενό της Καισαριανής όπου λειτουργεί από το 1954 και θα παραγγείλετε τα λεπτοκομμένα παϊδάκια, μερακλίδικα ντολμαδάκια αυγολέμονο, προβατίνα κοκκινιστή με πατάτες, σαλιγκάρια στιφάδο και πίτες που ψήνονται στη στόφα. Γ.Π.

Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, Τ/210-72.48.441

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή