Τα εστιατόρια που βάζουν τις ελληνικές craft μπίρες στο παιχνίδι

Τα εστιατόρια που βάζουν τις ελληνικές craft μπίρες στο παιχνίδι

Ωραίες ντόπιες μπίρες μικρής παραγωγής βρίσκουμε πλέον σε αρκετά εστιατόρια, καφέ και μεζεδοπωλεία, που μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παλιότερες και νέες μικρές μονάδες απλωμένες σε όλη τη χώρα, με νομάδες ζυθοποιούς με μεράκι και όρεξη για πειραματισμό, με νέους τύπους μπίρας, πρωτότυπες συνταγές, καλόγουστες ετικέτες και ευφάνταστα ονόματα να φορτίζουν το τοπίο της μπίρας με νέα ενέργεια, έχει πολλά να ανακαλύψει κανείς. Κι όχι μόνο σε κάβες, μπιραρίες και tap rooms. Αυτό το «κύμα» αγγίζει και τα μεζεδοπωλεία, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα στέκια του street food. Οι μπίρες «παντρεύονται» άνετα με πολλά και διάφορα, από σουβλάκι και μπέργκερ μέχρι πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Αν θέλετε να πιείτε κάτι το διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επιλογών.

Tέρας: Για ψαγμένες μπίρες κάτω από τις συκιές

Πίνουμε νοστιμες και ιδιαίτερες μπίρες στην αυλή με τις συκιές και τις ελιές και οι καλοκαιρινές μας μέρες γίνονται καλύτερες. Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, ένα νεοκλασικό του ‘30 μετατράπηκε σε χαλαρό all day μαγαζί με χαρακτήρα. Παλιά μωσαϊκά, ρομαντικά γύψινα και ενδιαφέροντα custom made έπιπλα −που μάλιστα διατίθενται προς πώληση− συνθέτουν το σκηνικό μέσα, ενώ η πίσω αυλή έχει όλη τη δροσιά που χρειάζονται οι ζεστές βραδιές στην Αθήνα. Σερβίρουν από καφέ και brunch μέχρι ανάλαφρα πιάτα με λατινοαμερικάνικες επιρροές, για μεσημεριανό και βραδινό. Στο Τέρας έχουν δύο μενού για μπίρες, τις μόνιμες και τις «φιλοξενούμενες». Έχουν σταθερή συνεργασία με την μικροζυθοποιία Blame the Sun και φέρνουν την lager και τις δύο IPA τους. Αυτόν τον καιρό εδώ βρίσκουμε τη νέα μπίρα της Strange Brew σε συνεργασία με την Alea, μια καλοκαιρινή δροσιστική lager γεμάτη αρώματα. Επίσης, βρίσκουμε τις πιο σπάνιες σουηδικές Οmnipollo.  Μ.Π.

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/211-41.80.653. Καθημερινά: 9.00-1.00

Po’ Boys: Αμερικάνικο ΒΒQ που… ξεδιψάει ελληνικά

Ήδη από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του, το BBQ στο στιλ του αμερικάνικου Νότου και οι μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες έκαναν πολύ καλή παρέα. Το ειδικής κατασκευής καπνιστήριο (που ψήνει και σιγοκαπνίζει τα κρέατα) και ο ξυλόφουρνος δουλεύουν στο φουλ, σε tap έχουν τη δική τους lager που έφτιαξαν σε συνεργασία με τη Νήσος, μαζί με την Pilsner της και την πολύ δημοφιλή Θολή, ενώ στο ψυγείο απέναντι στην είσοδο φιγουράρουν καμιά τριανταριά διαφορετικές ετικέτες. Υπάρχουν κάποιες βασικές και οι υπόλοιπες αλλάζουν, με τη συλλογή να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπίρες των Septem, Voreia, Νήσος, Strange Brew, Dark Crops, Noctua και Chios Βrewery. Καθίστε μέσα, με φόντο παλιές αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ και του Μάντι Γουότερς ή πιάστε ένα από τα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και χαζεύοντας το πήγαινε-έλα του Ψυρρή πάρτε μια IPA με το brisket ή το εξίσου δημοφιλές ξεψαχνισμένο χοιρινό, βάλτε δίπλα στο μπέργκερ με τηγανητό κοτόπουλο μια lager και συνδυάστε μια μαύρη μπίρα με τα καπνιστά που προτείνει ο σεφ και ιδιοκτήτης Βασίλης Σπόρος. Το Τipsy Τexan που έχει και λουκάνικο andouille, το Pit Master… Α.Σ.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Τ/210-32.34.672. Καθημερινά: 13.00-1.00

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή