11 ούζα που αγαπάμε, καθένα με τον μεζέ του

11 ούζα που αγαπάμε, καθένα με τον μεζέ του

Άλλοτε σαρδέλες, άλλοτε κεφτεδάκια κι άλλοτε χονδρολιές: ποτό άκρως συντροφικό, το ούζο θέλει την κατάλληλη παρέα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλεκτικό, Βαρβαγιάννη

Οι Μυτιληνιοί πίνουν νερό στ’ όνομά του. Είναι 100% απόσταγμα γλυκάνισου, με γεμάτη γεύση, απαλή και ισορροπημένη, με τον γλυκάνισο καλοχωνεμένο μέσα στο γευστικό σύνολο και με μια ατελείωτη, γαργαλιστική επίγευση. Οι σαρδέλες Μυτιλήνης της ΛΕΒΑ μαζί με μία χούφτα φρέσκια και τραγανή αλμύρα είναι ο μεζές που του πάει.

Χωρίς, Ποτοποιία Σαμαρά

Παράγεται με απόσταξη 100%, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς άλλες γλυκαντικές ύλες. Η φυσική, γλυκοπικάντικη γεύση του και το δυνατό άρωμα του γλυκάνισου του δίνουν πόντους ως απεριτίφ. Σερβίρετέ το σε λεπτά, κολονάτα ποτήρια με λίγες σταγόνες κρύο νερό. Ταιριάζει πολύ με τις ψωμωμένες χονδρολιές Δολιανίτικο από την Αρκαδία.

Βυθός, Lost Lake Distillery

Μυρωδιά που σε τσιμπάει απ’ τη μύτη και πιπεράτη νοστιμιά. Φτιάχνεται με νερό από τις πλαγιές του Ελικώνα, γλυκάνισο και μάραθο από την Εύβοια, αλλά και μαστίχα, κακουλέ και κάρδαμο, που συμπληρώνουν την αρωματική παλέτα. Ταιριάζει με βιολογικά ξερά σύκα Κύμης από την Askada Farm και μικρά κομμάτια από λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή